За кратка семейна лятна ваканция се завърна в родния си град певицата Цена Керчева, която от години живее и работи в Испания. Както Русе пръв съобщи преди време, Цена е една от вокалистките, които солират във впечатляващия артистичен проект „Вивалди Метъл“ на италианския композитор и пианист Джузепе Ямпиери, по-известен с псевдонима си Маестро Мистерия. Именно в Русе преди две години за първи път се състоя българската премиера на част от неговите „металически“ интерпретации на „Четирите годишни времена“ на Антонио Вивалди. 
Атрактивното различно звучене на познатите и любими мотиви в безсмъртната композиция на Вивалди неизменно жънат успех. Миналата година през септември това стана в Пловдив, където 
„Вивалди Метъл“ прозвуча на сцената на Античния театър 
и предизвика продължителни аплаузи. Тогава сред многобройната публика имаше и русенци, които бяха дошли да аплодират Цена, разбира се, един от тях беше и един от най-чистосърдечните адепти на висококачествената съвременна музика - Стефан Керчев, чието часовникарско ателие на улица „Константин Иречек“ в Русе е не само притегателен център за музиканти, ценители и чешити. Самият той е музикант - и по недалечно минало, но и по душа, а в момента най-вече - по дъщери. А едната от талантливите щерки е именно Цена, солистката на „Вивалди Метъл“.
„На фестивала Dokk‘em Open Air в Холандия в последните дни бяхме поканени за първи път. Оказа се, че трябва да свирим между две невероятни величини в съвременното изпълнителско изкуство, но които свирят в коренно различен стил от нашия. Преди нас беше King Diamond, музикантите знаят за какво става въпрос, а след нас беше предвидено изпълнението на Cannibal Corpse. За групата на „канибалите“ май са излишни каквито и да било уточнения във връзка със стила - но пък трябва да уточня друго: 
„Канибалите“ се оказаха невероятно мили хора, които впрочем са... вегетарианци!“
обяснява с усмивка Цена. Сега разказва с усмивка за това, но като си припомня как са се чувствали тя и нейните колеги, признава, че са били леко обезкуражени. Имахме чувството, че нашият „Вивалди Метъл“ на фона на „Даймънд“ и „Канибалите“ ще прозвучи като люлчина песен, казва русенката. 
Затова никой от тяхната група не се изненадал особено, когато установили, че публиката в началото на  тяхното изпълнение била доста редичка. Постепенно обаче започнаха да се събират хора и се стигна дотам, че накрая народът дори искаше бис - а такова нещо май преди това не се беше случвало, радва се Цена.
Сега на артистичния тим на проекта предстои, преди да продължат с концертите, да завършат втория албум. Това изискване е поставила пред тях и най-вече пред Маестро Мистерия агенцията, с която в момента работят - „Nine-Live Entertainment“. 
Две от новите парчета вече изсвирихме на фестивала в Холандия, в този албум концепцията предвижда 
всяка песен да представлява различна човешка емоция
като метъл интерпретациите ще бъдат по известни класически творби на Моцарт, Бах, Бетовен, Шуберт. Основна грижа за аранжиментите има Живко Коев. 
А освен това ние двамата с Живко готвим и наш албум, казва Цена. В него двамата ще включат неиздавани досега песни, подготвят и нови, като албумът ще има доминанта симфоник метъл, но няма да бъдат пропуснати и парчета в стил прогресив метъл. Текстовете ще пишем и двамата - установихме, че се допълваме чудесно, когато работим заедно, казва Цена. И не пропуска да отбележи, че предстои да бъде издадено VD с първите участия - трите основни премиери - на „Вивалди Метъл проджект“. Става дума за първата акустична премиера на фестивала в норвежкия град Ките /пак там беше и най-първото представяне на проекта, което направихме двамата с Джузепе, припомня Цена/, а също премиерното цялостно изпълнение в България от Пловдив миналата година и другата премиера в италианския град Авецано. 
Работа имаме предостатъчно, надяваме се да е успешна и да ни носи хубави преживявания, обобщава Цена, поглеждайки към Живко. В пълна хармония той поглаща глава и й напомня, че изтича времето за платения паркинг на колата им. А и времето, което им остава от лятната почивка в България остава все по-малко - в края на седмицата те отново се връщат в Испания и при своите ангажименти.