Производителят на биодизел „Астра Биоплант“ се изкачи с едно място нагоре и вече е на девета позиция в класацията на компаниите с най-големи обороти у нас, изготвяна всяка година от седмичника „Капитал“. Заводът със седалище в Сливо поле и поделенията му в страната реализират през миналата година приходи от над 1 милиард лева и така запазват тенденцията от 2007-а да реализират продажби за над 1 милиард годишно.
За 11 години от изграждането си през 2008 г. „Астра Биоплант“ се превърна в една от най-мощните фирми не само в региона. Показателно е, че в челната десетка тя изпреварва АЕЦ „Козлодуй“, а пред нея /от 1 до 8 място/ са само „Лукойл Нефтохим Бургас“, „Аурубис България“, „Лукойл България“, Националната електрическа компания, „Сакса“, „Кауфланд България енд Ко“, „ Булгаргаз“ и „Експрес логистика и дистрибуция“.
Освен като компания с много солидни пазарни позиции „Астра Биоплант“ е известна и като желан работодател с коректно изпълнение на трудовото законодателство и добри социални условия.