Още един човек загуби живота си на прокълнатия път Русе-Бяла.
Малко преди 17 часа вчера на около пет километра от изхода на града в посока София микробус с добричка регистрация с девет пътници на съвсем лек десен завой навлиза в лентата за насрещно движение и връхлита автобус от 19-а линия на градския транспорт, който изпълнява редовен курс към Русе от близката вилна зона.
След удара белият бус отскача и се блъска в натоварен с голям селскостопански трактор белгийски тир „Скания“, преди да спре на банкета вляво по посока на движението. Шофиращият микробуса мъж на около 60 години издъхва на място. Спътниците му са уплашени и потресени от преживяното, но сред тях няма сериозно пострадали и след преглед на място от медици от Спешна помощ никой не постъпва в болница.
Причините за поредната трагедия ще се изясняват от започналото следствие. Една от първоначалните версии е, че на загиналия му е прилошало внезапно в движение и е престанал да контролира автомобила.
Катастрофата предизвика огромно задръстване в пиковия час. Трафикът на леките коли бе пренасочен по живописния, но тесен и непригоден за интензивно движение път през Иваново и Басарбово, а камионите бяха спрени на място до отварянето на главния път. Както обикновено обаче, се намериха хитреци, които тръгнаха с тежките си тирове по алтернативния маршрут и създадоха допълнително напрежение. За нормализиране на ситуацията бяха необходими часове.