Три счупени ребра, множество травми по ръцете и краката от ритници, които били освидетелствани като средна телесна повреда, отнесъл Светослав Б., който дори бил събличан гол по време на зверския побой на Текето. Причината за агресията - според четирима мъже той запалил умишлено 2 общински имота, в които те живеели, и на 25 април 2017 година решили да му потърсят сметка.
Вчера състав на Окръжния съд наказа братята боксьори Асан Ю. и Меджидин Ю. с по 8 години затвор, Георги И. - с 6 г. и 8 месеца, а Демир М. - с 5 години затвор. Те вече чуха идентични присъди, но след обжалване на втора инстанция във Велико Търново делото бе върнато обратно в Русе за ново разглеждане.
Планът бил Светослав да бъде заблуден да се качи в такси, а всъщност колата да го отведе до неговите нападатели, които искали да се разправят с него за запалените имоти. Мъжете решили, че е най-добре сами да извършат разследване за палежите, но в съдебна зала отрекоха да са пребили Светослав. Обвиниха го обаче, че бил наркодилър, от който те си купували марихуана. За нападението и зверствата над него признали по време на разследването.
Впрочем малко преди края си делото бе белязано и от искания за отвод на съдията, тъй като бил предубеден и не действал професионално, но те бяха отхвърлени. Присъдата отново може да се обжалва.