29-годишен неправоспособен мъж с ямаха без преминат технически преглед се блъснал в дясната страна на „Ауди 80“ със 127 км/ч, при което отсочил и се ударил в тавана на колата, а после излетял, ударил се в единствения стълб в района и загинал на място. Предположенията според спирачния път на мотора са, че преди удара с автомобила се е движил със скорост между 130 и 170 км/ч.
Ужасяващата катастрофа е станала на 22 юни 2014 година в края на Глоджево на пътя за Сеново. Тогава водачът на аудито тръгнал да завива наляво към бензиностанция, но не успял да реагира и да пропусне моториста, който минавал бясно покрай него.
Вчера 30-годишният шофьор се изправи пред състав на Русенския окръжен съд, като прокуратурата поиска да бъде наказан с малко под година условна присъда, както и с отнемане на книжката за 3 месеца. Близките на загиналия моторист настояха да им се изплатят 100 000 лева обезщетение за загубата.
Съдът обаче прецени, че 90% от вината за произшествието е на моториста, и присъди едва 10 000 лева обезщетение на наследниците му. Шофьорът на аудито пък получи облекчена присъда от 4 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, а книжката му дори не бе отнета. Присъдата може да се обжалва.