48-годишна русенка се удави на бившия Конски плаж, който в момента е превърнат в строителен обект по трансграничен проект за изграждане на малък лиман за яхти.
В събота около 15 часа жената и 15-годишната й дъщеря влезли да се разхладят в реката въпреки абсолютната забрана за къпане. Майката попаднала в една от многобройните дупки на дъното и започнала да се дави. 

Момичето се хвърлило да я спасява, но също започнало да гълта вода и само смел 59-годишен мъж, който минавал оттам с колелото си, предотвратил неизбежната двойна трагедия. Човекът скочил в реката и извадил детето на брега. В това време жената потънала.
Сигнал за кошмарния инцидент е получен в Гранична полиция в 15.34 часа. На място отиват граничният катер, спасители от пожарната и линейка. В това време тялото на удавницата се показва над водата и граничарите го изваждат на брега.
Дъщерята е настанена в болница „Канев“ заради погълнатото голямо количество вода, но животът й е вън от опасност.
Това е вторият удавник по русенското поречие на Дунав за тази година. На 2 април се удави 42-годишен бивш служител на Криминална полиция, чийто тяло изплува на 10 май в канала на остров Мишка под Ряхово. В този случай обаче не ставаше дума за нещастен случай, а за отчаяно лично решение.