Налице е тенденция към устойчивост на неправомерното поведение на шофьора при управление на МПС. Демонстрирайки такъв подход на незачитане на правилата, той представлява сериозна потенциална опасност за живота и здравето на останалите водачи, особено управлявайки автомобил с габаритите на „Джип Гранд Чероки“. Това казва в мотивите си състав на Русенския районен съд, с което обосновава мнението си, че провинилият се шофьор заслужава наказание над средното по закон, включително и заради впечатляващите размери на автомобила си. 
В конкретния случай мъжът е засечен да кара пиян. Това станало преди месец - в нощта на 6 срещу 7 юни, когато към 1.30 часа патрулиращи по бул.“Мидия Енос“ полицаи решили да спрат за проверка големия джип. Той обаче не се подчинил на вдигнатата стоп-палка, затова униформените включили сирените и тръгнали да го гонят. Шофьорът завил рязко и спрял на бензиностанция ОМВ до жп гарата, където станало ясно защо бяга - отдалеч миришел на алкохол, а кръвната проба отчела, че управлява с 2.24 промила.
Единственото, заради което шофьорът заслужава снизхождение е фактът, че отглежда малолетно дете. Иначе недобрите му характеристични данни плюс множеството засичани нарушения зад волана говорят само за необходимостта от солено наказание, сочи още в мотивите си съдът. Затова той бе осъден на 2 години и 3 месеца условно, които заради направените самопризнания се стопиха на 1 година и половина с 3 години изпитателен срок. Отделно ще остане без книжка 2 години и ще плати 400 лева глоба. Наказанието може да се обжалва.