Стъпка към решаването на проблема с потъналото в мрак опасно кръстовище за Кубрат и Средна кула на главния път между Русе и Разград прави общината. След като преди година администрацията задели средства за изготвянето на технически инвестиционен проект за кабелно и въздушно изграждане на мрежи за осветление в района на „Джъмбо“, сега предстои да се одобри задание и да се изработи подробният устройствен план /ПУП/. 
Проектът предвижда да се монтират нови стълбове за улично осветление и ел. захранване към тях. Лампите ще са с LED светлина и ще са монтирани на стоманени стълбове с височина 10 метра. Има разработени два варианта на трасе, като администрацията смята за икономически по-изгоден първия, при който дължината на трасето е 1177 метра и са предвидени 31 стълбове. Вторият вариант е с дължина 1659 м с 43 стълбове. 
Няколко години поред общинският съветник Велизар Павлов от Реформаторския блок поставяше въпроса за изграждане на осветление край „Джъмбо“, като най-сетне се прави конкретна стъпка за решаването на проблема. Предстои на сесията този месец общинските съветници да обсъдят и одобрят задание за изработката на подробен устройствен план за изграждането на осветление на опасното кръстовище.