9-годишната Бриана Петрова от Варна е най-красивото дете на планетата. Тя спечели тази титла в конкурса GRAND PRIX „Мини Мис и Мини Мистър Планета”, съобщи Нова телевизия

България беше домакина на конкурса тази година. Той се проведе в Албена и събра участници от над 20 държави от цял свят - Южна Африка, Бразилия, Индия, Русия, Румъния, Грузия и др. Претенденти бяха деца от 4 - до 17-годшна възраст.

Участниците бяха оценявани от международно жури, съставено от професионалисти в сферата на шоубизнеса и красотата, журналисти и дизайнери, както и детско звездно жури, което се състоеше от победители от предишни години, спечелили титлата "Мини Мис и Мини Мистър Планета" от България, Русия, Грузия.

Бриана Петрова е професионален детски модел и фотомодел. Има опит в телевизионни реклами, ревюта и многобройни фотосесии. Освен като модел, тя участва и в много други международни и национални конкурси, където се изявява още като певица, пианиска и танцьорка на латиноамерикански танци и е печелила много престижни награди.

Тя вече има покани за участия в модни ревюта на световноизвестни дизайнери, както и за участия във филмови продукции.

„Първият ми конкурс беше когато бях на 4 години – беше по пиано. След това започнах да се занимавам и с латиноамерикански танци – на 6 години и от 7 годишна започнах да пея – поп и джаз. И тогава вече започнах – някъде около започването ми – на 9 години, се записах на конкурси за красота”, споделя пред NOVA момиченцето.

Сега й предстоят снимки в българо-американска продукция с привкус на мистерия.