Бъдещето на ФК "Локомотив" /Русе/ наистина е поставено на карта, призна пред "Утро" потърсеният за коментар президент на клуба Петър Петров. Както първи писа нашият вестник, финансовото положение на "железничарите" не е добро. 
"Факт е, че имаме сериозни затруднения. "Локомотив" се издържа от мен, вярно е, че и общината ни помага. Моите възможности обаче са ограничени. Ако положението не се подобри, не знам дали няма да спрем представителния отбор от участие в първенството на Североизточната Трета лига. Идеята за създаването на този тим бе да служи като трамплин за обиграване на млади русенски футболисти. Идеята обаче не се получава някакси. Не е и тайна, че ние сме клуб, който не разполага с никаква материална база. Имаме отбор, а не знаем къде ще играем мачовете си. Надявам се, че кметът Пламен Стоилов ще разбере колко сериозни са нашите проблеми и че общината ще ни помогне отново. В крайна сметка този клуб не е мой, а на града ни", каза Петров пред "Утро".
"Имаме уговорка за среща с г-н кмета, с когото ще говорим за бъдещето на "Локомотив". Русе има нужда от втори футболен клуб. Самият аз съм работил за локомотивци като треньор и не съм безразличен към съдбата на отбора", коментира за нашия вестник председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Той допълни, че ще посредничи на локомотивци да играят мачовете са на терена в Русенския университет.