Неправоспособен се забил в дърво на пътя между Пиргово и Мечка и опитал да потули катастрофата, но бил засечен от разследващ полицай.
Опасният мераклия за шофьор не пострадал, но щетите по колата били сериозни. И изпадналият в безизходица  мъж решил, че трябва да потърси помощ от близки и приятели, тъй като е в тотално нарушение на закона и няма как да извика полиция. Затова пуснал аварийните светлини на колата, свалил й регистрационните табели, за да не може да се идентифицира и хукнал. В това време по същия път се движел разследващ полицай в отпуска, който решил все пак да провери какво се е случило. Спрял, видял, че няма ранени и сигнализирал спешния телефон 112. По някое време се появил виновният водач с негов приятел, който опитал да поеме вината за произшествието. Когато станало ясно, че униформеният е потърсил подкрепление, настъпила суматоха. Неправоспособният грабнал документи от блъснатата кола и опитал да избяга заедно с приятеля си с неговия автомобил, но полицаят застанал пред тях и не им позволил да се измъкнат. Продължил по пътя си едва когато дошли колегите му. По някое време се появил и бащата на провинения, който на свой ред пък опитал да поеме вината за катастрофата.
За цялата бъркотия на 27 октомври миналата година неправоспособният бил наказан с 2 акта за общо 100 лева, които оспори пред съда. На първа инстанция районните магистрати прецениха, че той трябва да си плати за това, че не съобщил и не съдействал на органите за причинения инцидент, а точно обратното - опитал се да го прикрие. Другият му акт обаче бе отменен заради некоректно написване и така мъжът преполови глобата си, но решението може да се обжалва.