„Бих искала да задам пет въпроса към петима депутати: Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев, Валери Симеонов и Христиан Митев. И към г-жа Менда Стоянова, която подкрепя тези текстове“. Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Нинова уточни, че въпросите й са принципни, а не само към ГЕРБ. Нинова попита- ще имат ли право фирми, които имат задължения към бюджета на България, да спонсорират партии, които управляват в момента България. „Второ, ще имат ли право фирми, които получават обществени поръчки, да спонсорират партии, които участват в управлението на страната и раздават обществените поръчки? Трето, ще могат ли фирми, регистрирани в офшорни зони, да финансират партии в България? Четвърто, ще могат ли религиозни юридически лица – български и чужди, да финансират български партии? И пето – ще могат ли неправителствени организации – български и чужди, като юридически лица с нестопанска цел, да финансират български партии“, попита още Нинова.

Тя констатира, че не вижда никой от вносителите на тези текстове в залата, освен Валери Симеонов. „Все пак, искам някой да отговори на тези въпроси. От отговорите ще стане ясно за какво става дума в тези предложения по закона“, заключи Нинова.