Публикуването на потресаващата касова бележка от курорта "Албена", показваща как две пици, 1.5 литра минерална вода, една фанта и една бира могат да струват 52.20 лева, от които парещите 29 лева се падат на пиците, а абсурдните 11 лева - на минералната вода, свали драстично наглите надценки в бистрото, от което е издадена. 
"С моя екип знаем какво сме поръчали и си правим много бързо сметка кой какво е ял и пил. Преди да си поръчаме, разгледахме менюто и избрахме храна, която в никой случай не е във висок ценови диапазон. И ми направи впечатление, че е доста висока сметката. И се загледах в цената на водата. В касовата бележка пишеше 11 лева. Направи ми впечатление, че и пърленката струваше 9,50 лева", обясни вчера пред Нова тв Васко Чергов, един от хората, пуснали снимки в социалните мрежи. 
Историята предизвика масово възмущение и е добра илюстрация за една от големите причини за празните шезлонги и пустеещите плажове в края на юни и в началото на юли.
Собственикът на заведението със златната вода обаче не се смущава, а си има свое обяснение - цените на минералната вода и пицата са толкова високи поради факта, че в началото на сезона групи туристи си поръчвали по един брой от тях и му заемали цялата маса.
Въпреки това вчера цените вече изглеждаха по друг начин. Водата е намалена 11 пъти и струва 1 лев бутилката. Цените на пиците също са паднали сериозно в разгара на сезона - от около 29 лв. на 12-13 лева.
Директорът на направление "Маркетинг и реклама" в курорта "Албена" Маргита Тодорова се извини на клиента за "грешката, която е допуснал техният партньор" и посочи, че за измама не може и дума да става, тъй като реалните стойности са отразени коректно в менюто.
"Доброто съотношение "качество-цена" е водещо в днешно време. И това е доказателство за избора на нашите гости. Повече от 40% от тях са ни постоянни", казва тя и допълни, че наемите в курорта не са се покачили драстично.