Подсъдим за измама и залагане с фалшиви пари предпочете ол инклузива на морския бряг пред явяването в съдебна зала, където трябваше да започне делото срещу него. Почивката му в "Албена" стана повод заседанието да се отложи, а съдът прецени, че мярката му за неотклонение трябва да се измени от подписка на 1000 лева парична гаранция.
50-годишният Пламен К. и 39-годишният Мартин В. са обвинени, че на 3 юни миналата година се снабдили с фалшиви банкноти от по 20 лева и отишли да залагат на игрални автомати в казино до Русенския университет. Така измамили игралната зала с 340 лева. Освен заради общата си страст по хазарта, двамата са близки и по роднинска линия, тъй като Пламен е женен за сестрата на Мартин.
Заплатеният ваучер и резервация за почивка между 22 юни и 8 юли въобще не са уважителна причина за неявяване пред съда. Още повече, че курортът, в който се намира Пламен, е на 200 км от Русе и разстоянието може да се измине бързо, изтъкна съдът. Тъй като обаче присъствието му е задължително, делото бе отложено за другата седмица, когато се очаква двамата да си признаят престъпленията и да сключат споразумение с прокуратурата.