Проблемите не слизат от плещите на Григор Димитров. След отпадането си на турнира „Уимбълдън“ от Корентен Муте той ще трябва да плати и глоба. Причината - след мача не се явил да говори пред медиите. Все още не е ясен размерът на санкцията, но тенисистът ще трябва да брои между 1000 и 3000 лири. Въпреки че загуби мача в петсетова неочаквана драма, Григор ще получи 45 000 лири преди облагането на сумата с местни данъци.
Неявяването на Димитров за пресконференция може да бъде обяснено логично с лошото му настроение след злополучно проведения двубой.
Далеч по-трудни /или пък лесни/ за обяснения са реакциите на българските медии.
Те го разкъсаха.
„Резил“ е най-меката дума за загубата му срещу квалификанта. 
Чашата преля с „диагноза“, поставена от журналиста Петър Бакърджиев. 
„При Григор всичко е в главата. Не знам дали му пука какво очакваме от него. Ако му пукаше, щеше поне да играе на турнира в София. Такъв е манталитетът на българските спортисти. Да, той от малък живее в чужбина, но има някои наследствености, които не могат да се преодолеят“, произнесе се важно Бакърджиев в коментар по бТВ.
Така не бива. Така не се прави. Така не се помага. Най-малкото не е човешко.
Критиката е едно, заяждането и охулването - съвсем друго.
И Григор може да каже, че гласът на Бакърджиев напомня за нервно дъвчене на карфици и че е досадник, но спазва добрия тон.
Извинете, къде е Димитров, къде е гледащият като лош милиционер Пепи, който преди време беше свален от коментаторския пулт в мачове от Шампионската лига, защото не се справяше добре? И още нещо - на нас ни пука, че Бакърджиев ни тормози всяка сутрин с поднасяните в картеч умозаключения, но явно на него не му пука.