Горичката под Левента в района на новата панорамна площадка се превръща в голо поле. Работници унищожават орехи, черници и много плодни дръвчета, а тази брутална сеч тече вече втора седмица. Секат се дървета и в частни имоти, което е напълно незаконно, сигнализира Георги Иванов, който живее на улица "Ропотамо" 45. Той твърди, че в понеделник и в неговия двор е отсечена черница и дори е съборена а оградата на имота му. 
Опитах се да ги спра, да поискам обяснение и документи, но получих единствено заплахи. Звъннах на тел. 112, за да подам сигнал, но оттам не реагираха. Служителите не ми показаха никакви документи и разрешителни, а само казаха, че са изпратени от общината. Целта на сечта е да се разкрие гледка от панорамната площадка, разказа 80-годишният мъж. В непосредствена близост до неговия имот са отсечени и други плодни дървета. 
Гледката е трагична и по всичко личи, че докато не отсекат всички дървета, няма да се спре, коментира възмутеният гражданин. 
Дърветата са премахнати, за да се разшири гледката от новоизградената панорамна площадка към голяма част от Русе, към Дунав, съседна Румъния на север и към телевизионната кула на юг, потвърдиха от общината. От отдел "Екология" веднага направиха проверка, като обясниха, че за да се открие панорамна гледка от зоната за отдих, са премахнати 35 дървета - саморасла и издънкова растителност. Това са терени, отредени за урбанизирана територия, незастроени към настоящия момент, разположени в съседство на частни имоти, поясниха от общината. 
При изпълнението на проекта за обновяването на панорамната тераса на Левента са премахнати и саморасли, и овощни дървета на общински терени, разположени северно от терасата. Те не са паспортизирани и нямат декоративна стойност, поради което за тях не е необходимо издаване на разрешително за тяхното премахване, обясниха още от общината. 
Що се отнася до случаите на конфликтни ситуации, служителите на фирмата, която изпълнява резитба и премахва дървета, са инструктирани да не влизат в пререкания с граждани. А по неофициална информация Георги Иванов няма адресна регистрация на посочения от него адрес.