189 културни ценности, спасени в борбата с иманярството и нелегалния трафик от органите на МВР в Русе, ще покаже утре в Историческия музей областната дирекция на вътрешното министерство. Те са с висока художествена стойност и са част от постоянните  експозиции на музея. Дарените от МВР находки ще бъдат подредени за пръв път в обща изложба „Спасено наследство“. Откриването ще бъде в 14 часа и на него са поканени всички желаещи граждани.
Това е част от програмата, която ОДМВР е подготвила по повод 140-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи, което се чества на 5 юли.
Днес от 9 до 12 часа в двора на сградата на бул.“Скобелев“49 /до кръговото/ ще се направи демонстрация на полицейска, противопожарна и криминалистична техника и оборудване. Деца и възрастни ще могат да наблюдават показно занятие на пожарникари, криминалисти и на униформени от сектор „Пътна полиция“, като дори ще могат да се качват в спецавтомобилите и в подвижната лаборатория на криминалистите. На място всеки ще получи отговори на въпросите си от началниците на сектори и звена.
По същото време отворена за посетители ще бъде и сградата на Втора пожарна служба на бул. „България“ 300. 
На 4 юли от 11 часа пред сградата на ОДМВР ще се състои официална церемония за поднасяне на венци и цветя пред монумента в памет на служителите на ведомството, изгубили живота си в служба на обществото.