В сумата от 123 000 лева за ремонти на улици, детска градина, училище и читалища се корени голяма част от 2-годишния спор между общинското ръководство и общинския съвет във Ветово, където няма приет бюджет за 2017 година, а по казуса тече дело.
Председателят на съвета д-р Мехмед Мехмед заяви вчера пред съда, че бюджетът не е приет, тъй като с него е поискано да се изплатят разходи за ремонти, направени през 2016 година, които кметът Георги Георгиев не бил съгласувал с никого.
„Направено беше крило в детската градина, което не се посещава от деца и скоро няма да се използва. А за ремонта се платиха авансово около 58 000 лева като в бюджета такива разходи нито бяха заложени, нито бяха приети“, заяви в съдебна зала Мехмед.
Единствените одобрени от съветниците разходи за спорния период били 2000 лева за тяхна изнесена сесия, за която представили фактура в общината, но не била изплатена.
На свой ред съветниците също порязали кмета, като вместо предвидените 7000 лева за представителни разходи били гласувани едва 500. 
Ветово няма внесен бюджет за 2019 година, а отчет на бюджетите не е внасян и приеман от около 5 години. От прокуратурата обаче изтъкнаха, че реално общинският съвет няма деловодство, нито звено, което да приеме какъвто и да е документ от страна на общината и реално няма как двете институции да комуникират помежду си. А финансовата рамка за 2017 година била многократно променяна като за това свидетелстват 343 листа с корекции, които обаче така и не породили консенсус и бюджетът не е приет. 
В крайна сметка състав на Административния съд назначи счетоводна експертиза, която се очаква да внесе яснота около размера на задълженията на общината и как са натрупани. Делото продължава в края на септември.