Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите в Русе печели около 5000 лева годишно от провеждането станалите вече традиционни тарла и бирфест и цялата сума всеки път се дарява за различни благотворителни цели. Това съобщи за „Утро“ председателят на браншовото сдружение Красимир Иванчев. Той обяви, че отмяната на тазгодишния бирфест заради подадена жалба срещу начина за определяне на таксите няма да промени наложилата се практика.
Дарихме 3000 лева на Професионалната гимназия по туризъм, за да боядисат спортната си площадка. Дадохме 1500 лева на Младежкия дом, който е общинска структура. Наесен ще направим и конкурс за детска рисунка с награден фонд 500 лева. „Диана Експрес“ също пяха на площада заради нас, защото бяха в програмата на бирфеста. Миналата година купихме готварски печки на гимназията по туризъм. Всяка година водим на пролетния панаир и храним за наша сметка деца лишени от родителски грижи, както и малките футболисти на „Дунав“, обясни Иванчев. 
От тазгодишната тарла община Русе е получила 26 852 лв. такса, а общо за последните четири години - над 120 хил. лева. 
Увеселителният панаир и бирфестът от години са част от празниците на Русе и Дните на река Дунав и се провеждат съвместно с Общината. От името на 120-те члена на съюза, държащи над 60 хотела и 250 заведения, благодаря за подкрепата и съдействието на общинската управа и лично на кмета Пламен Стоилов, заяви Красимир Иванчев.