Унизителен престой в продължение на 1 месец и 13 дни в следствения арест даде основание на задържан да поиска обезщетение заради условията, които е търпял там. Според него, макар и да е било за кратко, пребиваването му в килия заслужава 20 000 лева компенсация заради липсата на адекватно отопление за сметка на хлебарките и дървениците, ползването на тоалетна, която не била отделена, а околните имали видимост какво се случва в нея, и липсата на разходки на открито.
На първа инстанция Административният съд обаче посочи, че арестът се отоплява с централно парно, а ако то не е пуснато, се включват климатици. Така надзиратели и арестанти стояли на една и съща температура. Отхвърлено бе и оплакването за наличие на паразити, тъй като имало наета фирма, която редовно пръскала срещу всякакви насекоми.
Непълното отделяне на тоалетната от спалната част в килията и възможността другите задържани да виждат какво се случва в санитарния възел, бяха посочени като основателно оплакване. За неблагоприятна бе оценена и невъзможността за излизане на открито за разходка или ползване на спортни уреди за пълноценна двигателна активност. В ареста имало възможност само за посещение след предварително записване на стая с 3 прозореца, която имала за цел да компенсира липсата на място за разходка навън.
Заради краткия престой в ареста и оплакванията, част от които бяха преценени за неоснователни, задържаният получи едва 150 лева обезщетение, но решението може да се обжалва.