3 месеца и 5 дни след засечка в нарушение жена се сдобила с акт и глоба от 20 лева, която обжалва в съда. А на първа инстанция беленските магистрати изтъкнаха прекалено дългия период, който е изминал от самото нарушение до наказването му. Затова бяха категорични, че продължителното бездействие на контролните органи е довело до неоправдано положение на несигурност и отмениха санкцията заради изтекли разумни срокове.
Инцидентът e станал на 12 септември м.г., когато жената шофирала "Хюндай Лантра" в Лом Черковна, но по някое време решила да обърне в обратна посока. В същото време по пътя се движил и товарен камион, който блъснал отзад маневриращата кола. На място дошли полицаи, които преценили, че жената трябва да бъде санкционирана за това, че се е движила на заден ход, без да се убеди, че пътя зад нея е свободен и няма опасности. Глобата обаче била разписана чак на 17 декември. 
Няма значение дали санкцията е правилно наложена, след като процесът по съставянето на акта е изначално опорочен, прецениха съдиите и го отмениха, но решението може да се обжалва.