Очаквано в движението из Русе настана огромен хаос, след като вчера голям участък от основната пътна артерия и един от най-натоварените булеварди в града - „Липник“, беше затворен. Преминаването за шофьорите, които използват булеварда, се превърна в истински кошмар заради ремонтните дейности, които стартираха между кръстовищата „Ялта“ и „Олимп“. Водачите трябва да обикалят по обходни маршрути, като изборът им не е особено голям.

От посока КАТ към центъра те могат да преминат по ул.“Никола Петков“ или ул. „Чипровци“, а от центъра към КАТ по ул. „Дебър“ или „Чипровци“.
Така новият месец стартира със задръствания в пиковите часове на деня, изнервени шофьори и предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Макар че от доста време по всички възможни канали се съобщава  за временната организация за движение, имаше и водачи, които с изненадаха разбираха, че движението е пренасочено. Част от тях не знаеха имената на по-малките странични улици, към които трябва да се насочат, и това допринесе за транспортния хаос. Според тях е трябвало да има поставена схема на обходния маршрут, по която да се ориентират. Недоволство сред водачите имаше и заради лошото състояние на пътната настилка по обходните маршрути.  
Въпреки че строителните дейности започнаха от южното платно, по северното могат да минават само автобусите от градския транспорт. Тролейбусните линии минават по бул.“Съединение“, „Плиска“ и „Тулча“, като спират до спортната зала, а следващата спирка е при Млечна кухня. Междинните спирки няма да се ползват от линиите, които минават по „Липник“, за да не се объркват гражданите, които ползват останалите направления. 
Успоредно с реконструкцията на булеварда, ще се направи и нов отводнителен канал между улиците „Дебър“ и „Мъглиж“. След като приключат дейностите в южното платно, то ще бъде отворено само за градския транспорт и ще започне реконструкцията на северното платно. Очаква се участъкът от „Ялта“ до „Олимп“ да бъде готов до началото на учебната година.
Рехабилитацията на булеварда ще се прави на етапи, за да се създават възможно най-малко неудобства за гражданите, казаха от общината. Оттам допълниха, че ремонтните дейности създават временни неудобства, но това се прави, за да живеем в град с по-добра инфраструктура, като благодариха на русенци за търпението. Следващият етап от реконструкцията вероятно ще бъде от „Олимп“ в посока „Здравец Изток“.