Инстинкт и бърз рефлекс спасили от тежки наранявания шофьор на "Ситроен Джъмпър", чието предно стъкло било пробито от внезапно откършил се клон от голямо дърво на бул."Цар Освободител". Освен шок за водача инцидентът донесъл и сериозни щети на микробуса, за чието отстраняване са били нужни 3300 лева. И фирмата, чиято собственост е автомобилът, си ги търси чрез съда от общината като стопанин на пътя. Отделно мъжът зад волана иска 500 лева обезщетение за стреса и безсънните нощи, на които бил заложник след инцидента и заради които отслабнал с 20 кг.
От общината възразяват, че бусът всъщност бил паркиран под дървото, и то в нарушение, затова шофьорът също носи вина за инцидента. А клонът се отчупил заради природно бедствие - бурен вятър със скорост до 17 м/с в следобедните часове на 24 септември м.г. 
Експертиза обаче посочила, че не е било възможно клон от здраво дърво да се откърши при такава метеорологична обстановка. Отделно съдът отхвърли тезата, че е имало природно бедствие и посочи, че ако бусът е бил паркиран, както твърдят от местната власт, то щетите по него щели да бъдат различни.
Дървото не е било в добро състояние, а според очевидци падналият клон е бил сух и изгнил. Следователно дървото е представлявало опасност за гражданите. Този извод се доказва и от факта, че няколко месеца по-късно е разпоредено отрязване на дървото. Следователно служителите на общината не са положили дължимата грижа да поддържат в добро състояние зелената система, казва в мотивите си съда. Затова две инстанции окончателно решиха, че местната власт трябва да плати 2444 лева на фирмата за ремонта на буса, както и 500 лева на шофьора за стреса.