"Фиат Темпра" с плевенска регистрация се блъсна с голяма скорост в молдовско БМВ и се обърна по таван в нивата до Пейчиново. Това се случи в събота, 29 юни, обявен за Ден на безопасността на движението по пътищата. 31-годишният плевенски шофьор е със счупена ръка, а спътничката му с комоцио. Двамата са настанени в УМБАЛ "Канев" без опасност за живота. Молдовското семейство с две деца се е отървало без травми, проблеми няма и бременната съпруга.
Инцидентът стана малко преди 18 часа след кръстовището след Бяла по пътя за Плевен. Молдовският водач видял, че колата срещу него се движи много бързо и започва да криволичи, затова за по-сигурно отбил вдясно и спрял. Но фиатът се ударил челно в него, навлязъл в банкета вдясно и се приземил по таван.
На място е повикана оперативна група от РУ-Бяла и линейка. Мъжът и жената от Плевен са откарани в болница "Канев", където на водача е взета кръвна проба за алкохол. Проверката на молдовецът с дрегер е отрицателна.
Причината на катастрофата се изяснява, като не се изключва фиатът да е получил техническа неизправност в ходовата част по време на движение.