Доналд Тръмп покани севернокорейския лидер Ким Чен-ун на среща на границата с Южна Корея. 

Американският президент пристигна на официално посещение в Сеул в ключов момент за мирните преговори на полуострова и ядреното разоръжаване на Северна Корея.

Северна Корея определи поканата като "много интересно предложение". Тръмп сподели, че идеята му дошла спонтанно и не очаква тежки разговори, а по-скоро приятелско ръкостискане. Мястото на срещата обаче е от ключово значение – линията на раздора между Севера и Юга. 

Това е песен за раздяла. За невъзможна любов. Скръбта и болката са пропили Демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея. 

„Като цивилен бях забравил да държа автомат, бях забравил ужаса на войната. През 70-те участвах в престрелка със севернокорейски шпиони на браздата. Моят командир беше тежко ранен”, спомня си Хан Ин Те –  шофьор на туристически автобус.

Доналд Тръмп планира да посети демилитаризираната зона. Тежко охраняваната разделителна линия между Северна и Южна Корея, наречена някога от Бил Клинтън – "най-страшното място на земята". 

В последната година обаче мястото е пълно с деца. С началото на затоплянето на отношенията между Севера и Юга, един по един бившите военни обекти по браздата се разоръжават и се превръщат в туристически зони – в паметници възхваляващи мира.

“Децата гледат и се снимат с оръдията и бойните машини, които никога повече няма да се използват за война”, разказва Таун Цонг – служителка на неправителствена организация.

„Когато хванах този автомат играчка, изплуваха всички тези чувства и отново се помолих за обединение, защото ние сме една нация и раздялата е много тежка за двете страни:, обясни Хан Ин Те – шофьор на туристически автобус.
  
Срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун утре все още не е окончателно потвърдена. Ако все пак се случи, и двете страни очакват възстановяване на конструктивния диалог.