Вълнуващо тържество, посветено на 100-годишнината от учредяването на кооперация "Съгласие", събра хора, които днес работят в единствената запазена след 1989 година в Русе кооперация, и русенци, които някога са били част от колектива на предприятието. Сред тях бяха и наследници на основателите - като трите внучки на Стефан Яланджиев, ръководил "Съгласие" дълги години преди социалистическия 9 септември 1944 г. и след това. 
Малки таланти от вокално студио "Слънчеви ноти" на Наталия Константинова и най-невръстните танцьори от "Русчуклийче" на Димитър Донев пожънаха бурни аплодисменти. С ръкопляскания бе посрещнат и поздравителният адрес, изпратен от кмета Пламен Стоилов, родителите на когото също години наред са били част от многобройния колектив на кооперацията. Поздравления участниците в празника получиха също от днешни шивашки фирми в града. Сърдечно слово бе подготвила и председателката на ТПК "Съгласие" Димитрина Стоянова, самата тя наследничка на един от управителите на кооперацията преди време. 
Основен акцент в празничната вечер бе току-що излязлата от печат книга на Величка Кадъкьовлиева "100 години "Съгласие", в която тя проследява хронологично дати, личности, събития и любопитни детайли в историята на кооперацията. На финала вокалната група към кооперацията развълнува още повече с изпълненията си.