На същински екшън с размахване на 32-сантиметров нож, блъскане по витрини, заплахи по телефона и заливане с подозрителна течност на заложната къща посред нощ с маска на лице, станали свидетели комисионери в нея. А в главната роля бил ядосан до краен предел техен клиент, който вече се сдоби с окончателна присъда за страховитото си поведение.
Всичко започнало на 8 септември 2017 година, когато мъжът заложил айфона си в къщата на ул.“Муткурова“ и подписал договор, че до месец ще го откупи. Това обаче не станало и тъй като срокът на уговорката изтекъл, заводските настройки на телефона били върнати и той бил обявен за продажба. На 25 октомври късно вечерта клиентът си потърсил смартфона и след като разбрал, че всичката му лична информация в него вече е изтрита и не се пази никъде, превъртял. Вдигнал скандал, извадил ръждясал 32-сантиметров нож и с дръжката му започнал да удря по витрините. Развикал се, че ще пребие виновниците и ще потроши заложната къща. Свидетели на агресията станали клиенти, които подали сигнал на 112, а дошлите полицаи направили забележка на обезумелия мъж и той си тръгнал.
С това обаче историята не приключила. На следващата вечер клиентът отново отишъл в заложната къща, отново извадил ножа, блъскал и викал.
Ден по-късно разбрал кой точно комисионер е изтрил информацията от айфона и му се обадил по телефона. Човекът обаче предвидливо записал разговора, по време на който бил заплашван, че ще бъде изкормен, блъснат с колата, че щяла да играе брадвата и го очаквал гроб. 
На 30 октомври била финалната серия от серийната агресия, когато към 21 часа заплашваният служител видял, че мъж с маска наднича през прозореца на заложната къща и се опитва да влезе вътре. Впоследствие наблюдавал как същият маскиран, който оприличил на буйствалия вече няколко пъти клиент залива с течност входната врата на магазина, а след това и колата му, заплашил го, че ще го изгори жив, след което си тръгнал. Тогава комисионерът подал сигнал в полицията.
За всичко това на първа инстанция Районният съд наказа буйният хулиган с 3 години условно с 5 години изпитателен срок и обществено порицание. Присъдата стигна до обжалване, като самият осъден не се появи в зала и макар да е обявен за общодържавно издирване, не бе открит. Според адвоката му той е невинен и не заслужава наказание. И окръжните съдии обаче сметнаха, че съвсем правилно е осъден и потвърдиха наказанието му окончателно.