С написване на осем акта и отнемане на книжката завършила гонка между патрулка и сеат.
 Около 21.30 часа в сряда екип на Второ РПУ забелязва лек автомобил да се движи без светлини към кръстовище „Олимп“. Единият униформен вдигнал стоп палката, но водачът на сеата свил по ул.“Чипровци“ на червена светлина на светофара и поел към стадион „Дунав“. Там колата отново минала на червен светофар и продължила към централния пазар и по навик прелетяла на червено през кръстовището между „Шипка“-“Цар Освободител“. 
В помощ на колегите си в преследването се включили коли на Първо РУ и на КАТ. Това обаче не попречило на сеата да продължи към ул.“Мария Луиза“. Там шофьорът опитал да се скрие между две паркирани коли, но точно в този момент униформените спрели до него и го измъкнали от колата.
Оказало се, че беглецът е на 29 години от Тутракан и пришпорвал колата на свой приятел. Той отказал да бъде тестван за алкохол и дрога и са му написани два акта на стойност по 2000 лева, а книжката му е отнета за 4 години. Освен това за извършените още шест нарушения, са му съставени наказателни постановления, по които ще има отделни глоби.