Цветен фоторазказ за поклонническия маршрут, който преминава по стъпките на пренасянето на мощите на свети Иван Рилски, успяха да разгледат енориашите на храма „Св.Николай Мирликийски“. Фотосите бяха подредени в неделя и след църковната служба десетки мъже и жени с интерес разглеждаха фотографиите.
Снимките са направени по време на досегашните три пешеходни похода „Светият път“, които следват пренасянето на мощите на светеца от Велико Търново до Рилската света обител. Това разказа Яна Момчилова, която е една от двете русенки с фотографии в изложбата. Тази година се навършват 550 години от пренасянето на мощите и на тази годишнина ще бъде посветено пилигримското пешо изминаване на маршрута. То ще започне на 1 юли и ще приключи на 31 юли, като преминава през Никопол, Плевен, Враца, София, Дупница и стига до обителта в Рила. Малцина са тези, които могат да изминат целия маршрут пешком, но пък много хора се включват в отделните участъци, каза Яна Момчилова.
Изложбата с цветните фотографии, разказващи за духовното приключение, тази неделя отново ще бъдат подредени в църковния двор на „Св.Николай“, увери отец Стефан, който покани русенци да се включат в българския „Свят път“.