Елементи от фасадата на сграда по улица "Славянска" паднаха върху тротоара и част от пътното платно. Големи каменни парчета от фриза над един от прозорците на стария блок на номер 14 са се стоварили долу и за щастие няма пострадали, тъй като инцидентът стана във вторник в късния следобед по време на пороя и силния вятър, който събори и много клони на дървета. 
Блокът с 21 апартамента е строен през 50-те години на миналия век. От общината веднага са връчили предписания на собствениците за укрепване и възстановяване на фасадата. Отломките бяха разчистени вчера, като не се е наложило поставянето на обезопасителна лента. 
А иначе обилният дъжд, който падна в Русе във вторник - 35 литра на кв.м за 72 минути, наводни улици и затрудни движението по основните булеварди. 
От общината бяха създадени групи за реагиране, тъй като не във всички участъци канализацията можеше да поеме обилното количество вода. Тези групи обикаляха и почистваха затлачените райони, за да може водата да се оттече. На много места обаче отводнителни шахти не успяваха да поемат огромното количество вода и го връщаха обратно.