51-годишният Иван Н., срещу когото Специализираната прокуратура води разследване за ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици, получи поредна присъда за търговия с дрога. В същото време срещу него има и друго дело за наркотици, по което предстои да седне на подсъдимата скамейка. А съдебното му досие показва, че той често редува свободата с влизането зад решетките.
Рецидивистът бе засечен на 8 юни 2018 година с хероин и метамфетамин за 2282 лева като бе хванат в момент на сделка с хероин. Той опита да сключи споразумение с прокуратурата за 3 години затвор преди няколко месеца, но съдът отказа да го одобри. Сега Иван призна обвинението за разпространение на наркотици и бе осъден на 4 години и половина затвор, които бяха намалени с 1/3 и реално получи присъда от 3 години, за каквато се бореше и преди.
Данни по делото показвали, че Иван е добър информатор на полицията и често съдейства за разкриване на престъпления. Отделно за определяне на присъдата му е взето влошеното му здравословно състояние и предстоящата сърдечна операция, която трябва да претърпи.