Иранския Меси, както е известен Риза Перестес, бе обвинен от 23 жени, че ги е насилвал да правят секс, преструвайки се за истинската звезда на световния футбол. Скандалът бързо се разпростря из световен мащаб, а Риза побърза да отхвърли твърденията, като твърдо заяви, че такова нещо не се е случвало.

"Здравейте, приятели, фалшиви новини се разпространяват в социалните мрежи, обвиняващи ме в това, че съм спал с 23 жени, защото са си мислели, че съм Лионел Меси. Моля ви, не си играйте с репутацията на хората. Всички сме наясно, че ако това се е случило наистина, ще доведе до моето преследване. Това би било катастрофа и бедствие и от международна гледна точка. Ако тази новина бе вярна, сега щях да съм в затвора", написа в социалните мрежи иранецът.

"Не вярвайте, не е истина. Ще направя всичко легално по силите си, борейки се да изчистя името си. Новините се разпространяват и в мюсюлманските страни, което е катастрофа. Бях неколкократно тормозен, защото целият свят ми скочи. Моето семейство също ме тормози, но атаките на хората са по-силни", добави Перестес.