Руският футболист в "Дунав" Иван Селеменьов подписа договор за две години. В досегашната си кариера той има 62 мача с два гола, проучи "Утро".
Офанзивният полузащитник, за когото се твърди, че може да играе и по крилата, е роден на 24 декември 1996 година в село Краснозоринск в Ставрополска област. Висок е 183 сантиметра при тегло от 75 килограма. 
Иван е възпитаник на клуб УОР /Ставропол/, където тренира при Алексей Завалий. След два сезона в "Динамо" /Ставропол/ отива в "Афилс". Този клуб пък го дава под наем на "Черноморец" /Новоросийск/, отбор от Втора Южна лига на Русия. На практика това е третото ниво на руския футбол. 
Мачовете му за черноморци в два шампионата са общо 50 - съответно с 1088 и 893 минути. Има и 2 двубоя в турнира за купата на Русия.
Впечатление прави, че е бил титуляр във всеки втори мач. В предишния сезон например е започвал 24 пъти със стартовия състав, в 20 случая от тези двубои е бил заменян, а в 4 двубоя влиза като резерва. 
Неговото присъствие в "Дунав" ще е любопитна история, защото българските шампионати не помнят участие на руски футболисти.