Футболистите на "Дунав" ще играят днес в Трявна втората си предсезонна контрола. Мачът срещу "Локомотив" /Горна Оряховица/ ще започне в 18.30 часа. 
Закъснелият за лагера македонски ляв бек Александър Исаевски вече тренира с отбора. Днес на линия трябва да е и Самуел Инкоом, който пътувал късно снощи за България.
Проблемите за старши треньора Людмил Киров преди контролата са контузиите на Георги Динков и Стефан Христов. Христов, вкарал гол от дузпа в първата проверка срещу "Етър", бил с разтегнат мускул.
Утре към тима трябва да се присъедини и португалски футболист. Чужденецът е дясно крило. Засега не се знае кой знае какво за него. 
Преди да тръгне за България, той поставил условие - пристигне ли, веднага да подпише договор. Пробите не му се нравели, тъй като вероятно се счита за достатъчно добър играч. В крайна сметка желанието му едва ли ще бъде приветствано от треньорския щаб на русенския отбор.
"Водим подготовка при отлични условия. Сега е малко тежко, защото работата за физика е доста сериозна. Надявам се, че усилията ни ще бъдат възнаградени в хода на първенството", каза пред "Утро" халфът Диян Димов.