3 години и 4 месеца затвор при общ режим е окончателната присъда на 54-годишния шофьор П.С., който по невнимание изтърва управлението на карания от него микробус и стана причина за смъртта на две 73-годишни пътнички.
Катастрофата е още от 2 май 2014 година, когато маршрутката с 19 места изпълнявала курс от автогара Русе към Силистра. Край Сливо поле обаче една от пътничките, която седяла зад водача се оплакала, че е много горещо и й станало лошо. Помолила шофьора за свеж въздух, като обяснила, че не знае как да настрои климатика над седалката й. Той се опитал да й помогне, но в момента, в който погледнал назад, за да включи климатика, бусът станал нестабилен, навлязъл в насрещната лента за движение и се преобърнал два пъти по таван, в резултат на което две от пътничките загинали, а останалите получили различни наранявания.
Казусът мина през 3 съдебни инстанции като в Окръжния съд в Русе делото започна по съкратения ред и шофьорът призна фактите, в които е обвинен. След финалната дума на Върховния касационен съд той получи общо 40 месеца затвор и 5 години забрана да шофира.