“Цветанов е извън ГЕРБ. Колкото БСП могат да ги питат какво прави Жан Виденов, или ДПС за Лютви Местан, толкова можете да ме питате дали Цветанов е там или нe”. Това каза премиерът Бойко Борисов след заседанието на коалиционния съвет, попитан дали бившият му заместник в ГЕРБ стои зад компанията “Еврохолд”.

“Като премиер нямам право да коментирам такава сделка, защото подобно изказване може да нанесе тежки последици. Да бъдем осъдени като държава и да платим огромни пари. Не се меся в работата на независимите регулатори. Както не се намесихме, когато имаше предишен купувач”, заяви Борисов.

Премиерът изтъкна, че сделката е извършена в Чехия от частна компания и отново добави, че има независими регулатори.

По повод държавната субсидия за политическите партии, премиерът отново заяви, че няма промяна в позицията на ГЕРБ за 1 лев на глас.

“ГЕРБ продължава да стои така, както сме поели ангажимент, както и преди 2 години в парламента гласувахме за субсидии от 1 лев. Същото време, като парламентарна република, ако бъдем поканени, а ние сме поканени, на разговори от ОП, които ще инициират с всички политически партии в парламента, сме готови да говорим за Закона за политическите партии. И там трябва да се направят необходимите промени”, заяви премиерът.

Премиерът бе категоричен, че до края на мандата на правителството няма да се увеличават данъци.