Нападателят Симеон Димитров пристигна на проби в "Дунав", научи "Утро". Младият талант е юноша на "Левски" и преди сезон записа няколко мача за националния отбор с футболисти до 19 години.
Затова пък старши треньорът на русенския тим освободи друг кадър на "синята" школа. Десният бек Илиян Попов започна като титуляр при загубата на лагера в Трявна срещу "Етър" с 1:2 в събота, но 24 часа по-късно бе уведомен, че може да си тръгне. Попов, с няколко мача за "Струмска слава" /Радомир/, имаше известна вина и за двата гола във вратата на Благой Макенджиев.
Македонецът Александър Исаевски най-сетне се присъедини към съотборниците си в неделя вечерта, след като изпусна седмица от лагера заради проблем с визата. Същите затруднения имаше и Самуел Инкоом, който бе очакван в Трявна късно вчера. Тандемът крайни защитници е важен за отбора, а стойността му пролича в записаните много силни мачове във финалния етап от първенството на Първа лига.
В същото време руснакът Иван Селеменьов тръгна за Русе, за да уреди в руското консулство документите си за пребиваване в България. Според наши източници Людмил Киров е останал доволен от представянето на руския футболист в контролата срещу "Етър".
Следващата проверка на русенския тим в Трявна ще е утре срещу "Локомотив" /Горна Оряховица/.