"Пакет допълнителни услуги" на стойност 949.92 лева се съгласил да плати клиент на фирма за бързи кредити, с което си осигурил привилегировано отношение. Куриозното е, че човекът искал да изтегли заем с 8 стотинки повече - 950 лева, които да връща 2 години, но с "бонуса", който си купил, сметката набъбнала главоломно и на финала се оказало, че трябва да връща 2359 лева. Казусът е добър пример за закъсалите, които поглеждат към бързите кредити като към спасителна сламка, която обаче понякога крие горчиви изненади.
Потребителският кредит бил разписан на 20 февруари 2017 година, след което клиентът погасил една вноска, но на втората срещнал затруднения и я върнал частично. Заради това дружеството прекратило договора автоматично, обявило го за предсрочно изискуем и си поискало остатъка от 2260 лева. 
На първа инстанция Районният съд прецени, че няма данни кредитната институция да е уведомила своя клиент, че трябва да си погаси заема предсрочно и отхвърли претенцията. Окръжните съдии на по-горно ниво обаче посочиха, че така или иначе вече падежът на вноските е настъпил, а договорът - изтекъл и от фирмата имат право да си търсят парите. 
Обърнато бе специално внимание на пакета с услуги за 949.92 лева. Съдът посочи, че бързите кредитори са опитали да заобиколят закона с начисляването на тази отделна такса. По правило изрично е регламентирана забраната да се изисква заплащане на действия, свързани с усвояване и управление на кредита, а от дружеството са се опитали да намерят вратичка, с която да начислят неправомерната комисионна, реши окончателно съдът. Така клиентът успя да си спести спорните 950 лева и бе осъден да върне само 1309 лева.