24-годишният русенец Теодор Цветков успешно преплува 30 езера в България с благородна кауза - да се съберат средства, с които да подкрепи фондацията на Нана Гладуиш "Една от 8" и жени с рак на гърдата. Началото на благотворителната кампания младият плувец постави на 31 май, а финалът беше в събота на езерото Липник. 
Всичко мина успешно. Всяко езеро имаше своя риск, а преди всяко плуване не знаех какви предизвикателства ме очакват. Най-трудно беше Мандренското езеро в Бургас. То беше 11 километра, плувах го 5 часа и 40 минути, тъй като имаше много силно течение, сподели Теодор. 
Публиката по време на преплуването на езерата беше малко заради местата, на които се намират водоемите. В събота обаче на езерото край Николово се събраха доста хора, които подкрепиха сърцатия младеж и организираната от него и брат му Валентин благотворителна кампания. В специалната урна за дарения бяха събрани около 1100 лева, като тепърва ще бъде извадено извлечение от разкритата дарителска сметка.
За присъстващите на преплуването на езерото Липник имаше и томбола с награди от спонсорите, както и две специални лично от братята Теодор и Валентин Цветкови - професионални очила и брандирани тениски.
Младият русенец е изключително благодарен на екипа, семейството, спонсорите и всички хора, които подкрепиха благотворителната кампания. 
Сега на Теодор му предстои период на възстановяване, като паралелно с това двамата братя започват работа по издаването на енциклопедия за езерата в България със съдействието на екоминистерството. Събраните от продажбите средства също ще бъдат дарени на фондация "Една от 8".
Всеки, който иска да помогне, може да дари средства онлайн или по банков път: 
http://ednaot8.bg/ако-искаш-да-помогнеш/
Банкова сметка на фондация "Нана Гладуиш - Една от 8"
Райфайзенбанк
IBAN: BG06RZBB91551003932601
BIC: RZBBBGSF