Футболистите на "Дунав" ще играят днес в Трявна първата си предсезонна контрола. Техен съперник от 18.30 часа ще бъде отборът на "Етър" /Велико Търново/. 
Предвид доста камерната група от играчи, с които разполага на този етап старши треньорът Людмил Киров, е трудно да се предвиди какъв ще е изборът му за стартов състав. Особено тревожно изглежда положението в атака, където на практика липсва нападението от последния сезон в лицето на Исмаил Иса, Светослав Ковачев, Драгош Фирцулеску.
Най-вероятно Киров ще започне с Благой Макенджиев, Илия Мунин, Мартин Ковачев, Свилен Щерев, Георги Динков, Диян Димов, Банкеси, Кавалканте, Ахмед Ахмедов, Уудстра и Стефан Христов.
А феновете в Русе се размечтаха от новината, че бившият футболист на "Дунав" Васил Шопов ще разтрогне договора си с "Ботев" /Пловдив/. Халфът обяснил желанието си за раздяла със семейни проблеми. С него веднага опитали да се свържат "Черно море", "Царско село", "Арда" и "Хебър". Тези клубове със сигурност биха му предложили по-добри финансови условия и надеждата на дунавските фенове да го видят отново на Градския стадион едва ли ще се сбъдне. 
Факт е, че играта на Шопов при "канарчетата" не вървеше особено. Затова и бившият старши треньор на отбора Николай Киров рядко му гласуваше доверие като титуляр. 
Васко направи име като играч на "Дунав". В Русе изигра чудесни мачове, каквито не повтори после с екипа на ботевци. Решението му да си тръгне подсказва, че  причината за това съвсем не са спадналите му футболни умения.