Дългоочакваното лято дойде. Да го приветстваме с добре дошло и да си пожелаем облаците и проливните дъждове да са останали в пролетта.
Нов сезон - нов гардероб. Всъщност модата невинаги прави резки завои. По- скоро леко лъкатуши между по-ярки и по-малко забележими тенденции, което е много добре за нас. Можем да използваме голяма част от миналогодишния си летен гардероб за база на тазгодишния.
Много от летните трендове плавно преминават от миналата година в тази, така че не бързайте да изхвърляте "старите" летни дрешки. С малки корекции и леко освежаване ще успеем да носим много голяма част от тях. Приятно е и в същото време радва окото новата  дрешка. Но не бързайте - лятото тепърва предстои. Нека да допълваме по-внимателно сетовете си, като първо направим ревизия на летния си гардероб.
И така - да споменем няколко от тенденциите, които се долавят по модните подиуми. Искам само да уточня, че много тенденции, както и трендове се появяват, но не успяват да се доразвият. Така че ако спомена нещо, което вие не успявате да забележите по русенските улици, не се отчайвайте. Това е само моят прочит, модата е това, което вие ще интерпретирате спрямо вашия цветотип, вашата фигура, вашите темперамент и възраст.
Ето и моите летни предложения за вас.
Бежовото - това е nude color тренд, който от няколко години се прокрадва по подиумите
Той винаги излъчва едно скъпо присъствие. Бежовите нюанси тази година варират в по-студената гама. Моята препоръка е да разреждате бежовия цвят с елементи в бяло. Като бялото е желателно да не е синьобяло, а да бъде с млечни оттенъци. Така аутфитът ви повишава своята контрастност и акцентира върху определена част от вашето тяло. 
Друга моя любима точка от дневния ред е Точката. Да, не съм направила лапсус. Точката, основно в черно и бяло или синьо и бяло, като съчетание на няколко по-малки или по-големи точки, е особено разпространена сред роклите и полите. Много е важно правилно да изберем размера на точката и да не забравяме, че колкото една дама е с по-малък размер, съответно точката трябва да е по-фина. За макси дами размерът на точката трябва да е пропорционален на мащаба на тяхната фигура. Моят фаворит сред точките са белите на кафяв фон, които ми напомнят на култовата рокля на Хубавата жена Джулия Робъртс.
И продължаваме с тенденцията, която от няколко години се опитва да слезе от подиумите и да излезе на улицата. С гордост мога да споделя, че освен притежателка на модерната пола-плисе, съм приятно изненадана от факта, че в много русенски магазини този must have е налице от 2 години. Смятам, че
с подходящи аксесоари можем да освежим плисето, което е от няколко години в гардероба ни
Важното е как носим тази пола. Най-големият хит в момента не са кецовете, а точно грубите боти, а ако са маратонки - нека да са огромни. 
Фаворитът ми сред тенденциите за тази година е  гащеризонът. Този атрибут от женския гардероб беше леко позабравен, въпреки опитите на марки като "Роберто Кавали" да го възобновят. Гащеризоните в стил сафари,  авиатор, строителен работник с обемни външни джобове, се завръща с гръм и трясък. Трендът се заражда в зората на 60-те години на ревю на Ив Сен Лоран. Публиката просто е прикована от сафари колекцията му. 90-те години бележат нов пик на тази мода. Освен гащеризоните, вече навлизат и
панталони с обемни външни джобове, които носят леко по-елегантен стил
Моята любима марка "Mango" вече е пуснала в продажба уникални гащеризони. Преди месец премерих такъв - перфектният за мен сиво-зеленикав цвят, а материята просто беше зашеметяваща. Лен, памук и малко вискоза за разкош.
Като всяка модерна жена и аз също си имам своя Wish list. Това са вещи, които не са от първа необходимост, но които бих желала да купя. Както всяка работеща жена,  предпочитам да не пилея пари за модни находки, а да изчакам летните намаления, където със сигурност мога да закупя това лятно бижу. За радост на нас, потребителите, все повече марки пускат своите летни намаления преди средата на лятото. Да, тези намаления са от порядъка на 20-30%, а не 50% като в края на лятото. Но все пак за дреха, струваща 100 лв.  например, защо да не платим 70?!
И така продължаваме с още един тренд,  който миналата година беше по-плахо показан, но смятам, че е доста подходящ за летните почивки. Това са плетки с мрежест характер, наречени кроше.
Тези рокли-мрежи са доста дръзки за нашето ежедневие
но модните стилисти препоръчват да ги носим върху други рокли. По този начин ще успеем да бъдем модерни, без да изпадаме в смешни ситуации.
След стила, наречен пижамен с акценти на бельо, дантелата бележи своя нов моден връх - сега обаче тя е върху... спортни панталони и клинове.
Следващата тенденция, която е абсолютен хит в момента, са дъждобраните. Да, не сте чули неправилно. "Hugo Boss", "Mango" и "Zara" отдавна предлагат тези дрехи-аксесоари. Дъждобраните дори са съчетани с другия тренд - неоновите цветове. Като кажем неон, обикновено асоциацията ни е с младежка мода. Все пак ако вие не искате да изглеждате смешни, защото отдавна сте прехвърлили 18 години, можете да изберете малък аксесоар като шалче или чантичка в неонови отблясъци.
Следващите две тенденции също са намигване от миналото - варените дънки са реверанс към 80-те години,  а съчетани с високата талия биха върнали години назад по-зрели дами. Докато едно 18-20-годишно момиче определено биха го пратили на върха на модния Олимп.
Принтоманията е следващото лъкатушене, което напомня хипитата и 70-те. Луис Вуитон, Кавалери и   Версаче първи излязоха на модния подиум, като съчетават няколко принта в една дреха. От масовите марки "Зара" е определен фаворит в това направление. Лично аз имам такава рокля, купена преди 2 години, предугаждайки тренда.