Забавление с високи децибели и на висок градус възмутило съседи навръх студентския празник и тъй като никой от шумната компания не благоволил дори да отвори вратата на апартамента, се наложило да бъде извикана полиция.
Комшията се отказал да звъни безуспешно на входната врата, зад която кънтяла музика, на камък ударили и дошлите на място униформени. Все пак в един момент излезли добре почерпени баща и син. Замаяният от алкохола татко се разгневил започнал да вика срещу полицаите и изтормозения от гюрултията съсед, дори тръгнал да блъска единия униформен. За да предотвратят спречкване, полицаите решили да напишат глобата за шум в патрулката като помолили сина като собственик на жилището да отиде с тях, за да изяснят ситуацията. Той обаче невъзмутимо се прибрал обратно вкъщи. 
Цялата гротеска се разминала само с 50 лева глоба, но и тя е обжалвана в съда. Там младежът опита да обясни, че не той е празнувал, а баба му имала повод на 8 декември и купонът бил заради нея. Магистратите обаче потвърдиха глобата, като дори посочиха, че в случая полицаите са били твърде снизходителни. Решението може да се обжалва.