Варианти и предложения за общи действия на Областното пътно управление и общината по изготвянето на проект за преустройство на опасното кръстовище при "Джъмбо" в кръгово движение и изпълнението на строителните дейности, е коментирано на среща в сряда между специалисти на двете институции. Това каза регионалният министър Петя Аврамова, след като русенски депутати повдигнаха отново въпроса за спешната необходимост от обезопасяване на кръстовището. 

Министърът посочи, че към момента от общината разглеждат коментираните на срещата въпроси по отношение на нейните възможности за участие в проекта, а през юли предстои втора среща. Тя ще бъде в по-разширен обхват на участващите експерти и ръководители от двете институции и ще бъдат обсъдени и набелязани конкретни ангажименти. Аврамова припомни, че участъкът попада в урбанизираната територия на града и затова е необходимо действията и ангажиментите между двете институции да бъдат координирани. 
Регионалният министър съобщи, че се наблюдава намаляване на пътно-транспортните произшествия в района на кръстовището. По данни на сектор „Пътна полиция“ от началото на годината до момента в участъка са регистрирани 2 леки произшествия само с материални щети. Това по думите й е вследствие на изпълнените краткосрочни мерки от общината и Областното пътно управление с опресняване на хоризонталната маркировка в района на кръстовището, поставяне на шумна маркировка и допълнителни пътни знаци. Проблем има с участниците в движението, които следва да спазват знаците и ограничението на скоростта, допълни Аврамова. 
Тя пое ангажимент да информира депутатите за взетите решения на предстоящата среща идния месец, като увери, че Пътната агенция се опитва да полага грижи за всички пътища в страната и че проблемът с кръстовището при „Джъмбо“ ще намери своето решение. 
Както „Утро“ писа, има два варианта за изграждане на съоръжението. Единият предвижда то да бъде обвързано с планирания дългоочакван ремонт на пътя Русе-Кубрат, а другият е да се търси допълнително финансиране съвместно с общината, като все още тези възможности са на етап обсъждане с много условности.