Подписка с две искания към кмета Пламен Стоилов, придружена със снимки, внесе вчера в деловодството на община Русе жилищен блок в квартал "Родина 3" - да се ремонтира минаващата под блока улица "Милкова ливада" и да се оправи паркингът пред него, където вече има някои подобрения тип "наприви си сам", но повечето проблеми искат професионални решения.
"Милкова ливада" не е виджала ремонт от трийсетина години и на места изглежда по-зле от черен път. Дупките са толкова широки, че не могат да се заобиколят и толкова дълбоки, че могат да се прегазят с автомобил само сантиметър по сантиметър, за да се избегне рискът от фатални удари в пода и в основата на двигателя. Днес за тази улица са чували малцина, но през август, когато се очаква да бъде пуснат строящият се закрит пешеходен надлез над бул."България", точно тя ще поеме част от отиващите и идващите от квартал "Чародейка" хора. И това е още един аргумент за поправката й.
В предаварийно състояние е и паркингът пред бл.3. Там навремето е имало къщи, чиито септични ями и до днес лесно могат да се преброят по пропаданията на асфалта. Заради това улягане шахтите за отводняване /някои от които са запушени със спечена като тухла кал/  не работят и всеки дъжд превръща площадката в езеро. Водата от него попива в пропаданията и така омагьосаният кръг се затваря.
Очакваме бърза и адекватна реакция от общината, коментираха инициаторите на подписката.