Как може да изглежда една съвременна музейна експозиция, разказваща за времето, в което Орфей е омагьосвал с музиката си хората по нашите земи? Свой вариант предлага студентски проект, който е показан в Художествената галерия. Той е само част от мащабната пътуваща изложба на специалността „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия, която показва разработки на студенти и дипломанти за различни тематични експозиции на музеи. 
Бяхме провокирани да създадем тази изложба преди няколко години след форум на музейни специалисти, за да покажем как дизайнерската работа може да покаже по нов, съвременен начин богатството на колекциите от старини, каза вчера един от вдъхновителите на гостуващата сбирка доц.Мирослав Богданов. Нашата работа не е много популярна, тъй като ние винаги оставаме на втори план - на първи план са хората, чиито изложения и представяния оформяме дизайнерски, каза доц.Богданов. 
40-те форматни пана вече са гостували в Ямбол, комплекс Етъра, Бургас, Сливен, а в Русе ще остават до 8 юли. Тук пристигат не само защото един от преподавателите в специалността е родом от Русе - известният график и дизайнер Теодор Лихов. Идваме тук най-вече, защото сме сигурни, че Русе съхранява традициите, но е и отворен за нови различни идеи, надяваме се, че ценителите ще проявят интерес, каза доц.Богданов.