"Невинен" чуха и на втора инстанция пътните полицаи Искрен Ш., Младен И. и Андрей П., срещу които години наред се точи обвинение, че през лятото на 2011 година са вземали подкупи от спирани за проверка шофьори. Делото - разработка на Софийска градска прокуратура - стартира през 2015 година срещу деветима катаджии, но бе прекратено заради противоречия и неясноти. Докато прокуратурата ремонтираше обвиненията, реши, че се отказва да съди двама от спряганите за корумпирани униформени. Година по-късно отпадна обвинението срещу трети от групата и делото направи втори опит да започне в съда, но отново бе прекратено и върнато за прецизиране. Третият опит за старт в зала бе успешен, а делата станаха 2, всяко с по трима обвиняеми. 
Според прокуратурата младшите автоконтрольори Искрен и Младен са поискали 100 леи, за да не напишат акт на румънеца Сорин Димитреску, а Андрей взел 100 лева, за да си затвори очите за нарушение на шофьор на джип "Мерцедес". Две съдебни инстанции обаче са категорични, че за такава корупционна дейност няма никакви доказателства.
Апелативните магистрати във Велико Търново дори посочват фрапиращи нарушения около основната фигура по делото - Сорин, който е бил в качеството си на защитен свидетел и е твърдял, че са му искали подкупи. Впрочем румънецът така и не дойде за нито едно заседание, макар да бе редовно призоваван. Съдът бе изумен как той е разпознал изнудвалите го катаджии само по снимки, а още по-голямо недоумение пробуди фактът, че по време на разпознаването не е уточнено нито кога, нито къде и как е ставало това. 
"Още по-фрапиращо е изявлението на Димитреску при разпознаването на Младен, когато казва, че 21 юли 2017 година е поискал от него 20 евро и 5 лева, но не е сигурен в това. На първо място повдигнатото обвинение е за дата 4 юли, а не за посочената от свидетеля дата - 21 юли. На следващо място предмет на обвинението за подкуп са 100 леи, а в разпознаването той е посочил 20 евро и 5 лева. И на последно, но не и по значение място - последните думи на свидетеля при извършеното разпознаване са били, че не е сигурен в заявеното от него", казват в мотивите си съдиите.
Затова са категорични, че няма на какво основание да осъдят 35-годишния Искрен и 50-годишния Младен.
58-годишният Андрей пък е даден на съд за това, че докато бил патрул с негов колега от Първо районно, след Дъговия мост поискал 2 банкноти от по 50 лева. Обстоятелствата около тази проверка обаче будят повече съмнения, отколкото дават отговори.
Данни по делото показват, че движещият се с превишена скорост "Мерцедес" присветнал отдалеч на патрула, което било знак, че е техен колега и те не запаметили данните от радара, за да не му напишат акт.
Той обаче спрял на т.нар. "проверка" и впоследствие разказал, че не е разговарял с обвинения катаджия, а с неговия колега в патрулката, който не е даден на съд и срешу когото няма обвинения. Дори го попитал дали ще правят "мушенгии". Предложил по 20 лева, но униформеният му посочил, че кара джип с 4 шестици. Нарушителят разбрал забележката и вдигнал почерпката с две банкноти по 50 лева. В този разговор обаче соченият за подкупен полицай не се бил намесвал. Едната петдесетолевка била за него, но той нито я е поискал, нито я е взел, сигурен бе пред съда спреният шофьор.
Заради това и третият катаджия бе оневинен, но сагата може да продължи и пред Върховния касационен съд ако прокуратурата реши да протестира оправдателните присъди.
В същото време един от полицаите, за които делото приключи още преди да е стигнало в съда, осъди прокуратурата да му плати 10 000 лева обезщетение  заради проточилото се 4 години и 10 месеца разследване и тежките обвинения, довели до уволнението му. Автоконтрольорът описа колко негативи е понесъл от обвиняването му през 2011 година, че операция "Палките" станала известна и е бил дискредитиран сред колегите си, затворил се в себе си и изпитвал страх как ще понесе евентуална присъда от 3 до 10 години затвор.
Катаджията поиска да бъде компенсиран с 50 000 лева, но две съдебни инстанции прецениха, че претендираният размер е прекомерно голям. И това решение обаче може да се обжалва.