30-годишен мъж е третият моторист, който пострада при пътен инцидент само за последните 5 дни в Русе.
Мъжът се размина с контузия на рамото и глезена и ще се лекува вкъщи, след като премина през пътни знаци, които сигнализират за изграждането на пешеходния надлез между кварталите "Чародейка" и "Родина" и въведената заради това временна организация на движението по бул."България". 
Инцидентът станал в сряда около 17.45 часа, когато по данни на полицията водачът е управлявал мотоциклет "Сузуки" с неразумна скорост. Той наближил вариантата с бул."Христо Ботев" в посока София, където платното за движение е силно стеснено и има ограничение на скоростта от 20 км/ч заради строежа на новото съоръжение. Въпреки множеството предупредителни табели, мотористът не успял да спре и директно връхлетял върху тях, след което се свлякъл на пътя. В резултат част от сигнализацията изхвърчала надясно и ударила тир "Рено". 
Пострадалият моторист е прегледан от спешна помощ и е освободен да се лекува вкъщи. Пробата му за алкохол е отрицателна.
По-рано същия ден, около 16.20 часа, велосипедист блъсна пешеходка на площадчето пред Корабната гимназия. 36-годишният колоездач рязко променил посоката си на движение и завил надясно, където вървяла 22-годишна жена. Минувачката се оказала с контузия на прешлените, колената и лакъта. След преглед в болницата е пусната да се лекува вкъщи.