Анонимен сайт от типа на множеството издания с гръмки имена и непосочени издатели пусна вчера фалшива новина с гръмкото заглавие с въпросителна "Арестуват кмета на Русе?" и кухо съдържание. Според неподписаната информация градът бил "разтресен" от "горещо разследване за корупция" по повод традиционния летен бирен фест. В духа на класическите манипулации анонимката е илюстрирана със снимка на общината с полицейски ленти, правена миналата година, когато сградата беше заплашена с бомба по телефона.
В отговор на поредната публична лъжа в прокуратурата и в СЕМ е подаден сигнал за клевета и опозоряване на Пламен Стоилов.
Подобни "бомби" с въпросителни в заглавията, които така и не стават удивителни, обикновено се подхвърлят преди избори и по правило никога не избухват.
Единственото вярно в публикувания от сайта текст е, че в прокуратурата има подадена жалба срещу бирфеста.
"Ситуацията е абсурдна. Заради жалбата отменяме бирфеста, който е утвърден и много харесван от русенци и така общината се лишава от близо 10 000 лева приход", заяви председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.