Туристическо дружество „Приста“ кани любителите на високия адреналин да преминат по най-новата туристическа пътека, която е подготвена от дружеството - Пътеката на исихастите. Тя се намира в скалите над Пепелина и в първата си част върви по стъпала и стъпки, издълбани от монасите-отшелници. След това пътеката минава по тясна пътека сред скалите, на нивото на надвисналите над селото килии и ниши от средновековен манастир, а третата част на маршрута включва две кратки изкачвания и провиране през нeколкометрова пещера, като накрая се излиза на високия панорамен бряг над селото.
Пътеката на исихастите се преминава само с осигуровка, въже и с водач, предупреждават от дружество „Приста“. Те ще очакват ентусиастите в неделя, 23 юни, в 10 ч на моста в село Пепелина, откъдето групи до 10 души ще преминат по маршрута с екипировка и придружители. 
Пътеката на исихастите е направена от „Приста“ по проекта за възстановяване, маркиране и прочистване на пътеките около най-малкото село в Русенска област - Пепелина. Членовете на туристическото дружество освежиха поизоставени маршрути по двата бряга на Черни Лом, пътя от селото до пещера „Орлова чука“ и Римския път до реката.