На четири сцени ще се вихри карнавалното веселие в съботната вечер, съобщи директорът на общинското предприятие „Русе арт“ Мариан Савов. Карнавалът ще започне в 18 ч, когато на сцената пред Съдебната палата ще пее Тони Димитрова. След нейните изпълнения кметът ще предаде ключа от града на царя и царицата на карнавала и веселието ще започне. 
На сцената пред Доходното здание ще се забавляват най-малките - там ще се съберат 220 деца от русенските детски градини, а за веселбата ще отговаря любимецът на малките Бате Енчо. Сцената пред сградата на общината е предвидена за фолклорни изпълнения, които накрая ще завършат с хубав флашмоб, каза Савов. Четвъртата сцена пред Паметника на свободата е за импровизации на индивидуални таланти, обясни той. Там русенци ще могат да покажат своите маски, карнавални костюми и дарби. На сцената пред Съдебната палата се очаква да пее също и Криско, който ще зарадва своите фенове сред младежката публика. 
Според Мариан Савов най-интересното в тазгодишния Русенски карнавал ще бъде уличният театър и неговото огнено шоу „Цветето“, което ще завърши с необичайна заря след 22.30 часа. 
Всъщност карнавалното настроение вече постепенно обхваща града. От вчера доброволци по проект на Младежкия дом, пристигнали от чужбина, правят заедно с деца на площада маски, домина и карнавален грим. В четвъртък и петък в градинката пред Доходното здание млади художници ще отворят живописно ателие под ръководството на Валентин Георгиев, на същото място от 18.30 ще има демонстрации по акробатика.